Suntechsolar Configurator sistem fotovoltaic

Află care este sistemul fotovoltaic potrivit pentru casa ta! Calculul de panouri fotovoltaice este recomandat pentru a afla ce echipamente sunt necesare în spațiul tău pentru a produce cantitatea de energie necesară zilnic pentru consumatorii utilizați.

În urma folosirii sistemului nostru de calcul panouri fotovoltaice, vei afla componentele necesare precum: panourile fotovoltaice, invertorul, regulatorul, acumulatorii și structura de montaj (după caz).

Calcul panouri fotovoltaice: aspecte importante

  • Puterea instalată: în funcție de consumatorii casnici sau industriali dintr-un anumit spațiu, vom determina ce cantitate de energie este consumată zilnic. Astfel, aflăm câte bucăți de panouri fotovoltaice sunt necesare pentru a produce acea energie sau chiar un surplus. Numărul de panouri se calculează astfel: Puterea Instalației / Puterea unui panou.
  • Suprafața panourilor: din fișa tehnică aflăm dimensiunile panourilor alese și determinăm cum le putem așeza pe suprafața disponibilă la locul de instalare dar și orientarea lor, pentru a avea acces cât mai mult la razele solare.
  • Puterea invertorului: este acel echipament care transformă curentul continuu produs de panouri în curent alternativ, necesar pentru consumatori.
  • Necesarul de acumulatori sau baterii solare, care au rolul de a stoca energia electrică produsă de panourile fotovoltaice pe timpul zilei, pentru a fi folosită pe timpul nopții.

Schema de conexiuni: în funcție de datele aflate la pașii anteriori, stabilim ce elemente de conectică sunt necesare pentru sistemul fotovoltaic.