Soluții de finanțare panouri fotovoltaice

Suntechsolar Finantare

Soluții de finanțare pentru panouri fotovoltaice

Dorești să implementezi sisteme fotovoltaice în spațiul tău? Fie că reprezinți o afacere sau dorești să produci energie electrică din surse regenerabile pentru propria locuință, noi te ajutăm să obții fondurile necesare.

La Suntech Solar, oferim mai mult decât vânzarea panourilor fotovoltaice și soluții de instalare prin rețeaua de parteneri. Consilierii noștri îți sunt alături încă de la început, în demersul de obținere al finanțării potrivite pentru acoperirea investiției tale. În prezent, sunt derulate în România următoarele programe de finanțare:

  • Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și transmiterii surplusului la rețeaua națională, desfășurat de Agenția Fondului pentru Mediu (AFM). Programul este destinat persoanelor fizice.
  • Programul GEFF (Green Economy Financing Facility) care finanțează rezidenții români în realizarea investițiilor de energie regenerabilă. Program destinat persoanelor fizice și juridice.
  • Programul de finanțare prin intermediul Ministerului Energiei, Electric-Up.

Finanțare prin AFM

Suma maximă nerambursabilă: 20.000 lei

Suprafață teren / acoperiș pentru instalare panouri: 16-20 m2

Dacă ești persoană fizică domiciliată în România, proprietar de casă, imobil sau teren, echipa Suntech Solar îți este alături în obținerea finanțării nerambursabile de la AFM, pentru zona SUD Muntenia si SUD-VEST Oltenia.

Dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate, poți obține până la 20.000 lei nerambursabili pentru panouri fotovoltaice și accesorii. La această sumă se adauga contributia proprie, minim 10%, ce trebuie să fie finanțata de tine, în calitate de proprietar. Manopera de instalare, prețul panourilor și al accesoriilor precum și TVA-ul sunt incluse în preț.

Astfel, cu o investiție de doar 6000 lei, poți achiziționa și instala un sistem de  3,56 kWp. Acesta este suficient pentru consumul unei întregi familii, iar surplusul de energie îl injectezi către rețeaua națională, pentru un venit suplimentar.

Cu acest program, economisești considerabil, indiferent de puterea instalată a sistemului necesar, comparativ cu bugetul necesar pentru plata facturilor lunare la energie electrică pe 25 de ani.

La Suntech Solar, prin intermediul instalatorilor noștri îți suntem alături în vederea obținerii finanțării. Te punem în legătură și cu electricieni profesioniști, avizați ANRE, din zona geografică în care te afli.

Pentru a depune cererea de finanțare, la prima vizită la sediul nostru, te rugăm să aduci următoarele documente:

  • Copie CI;
  • Act de proprietate casă / teren / imobil;
  • Extras de carte funciară (fără a exista spații comune în proprietate);
  • Dovada că nu există datorii restante către bugetul de stat și/sau local.

Finanțare prin GEFF

GEFF (Green Economy Financing Facility) este un program desfășurat de BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) dedicat rezidenților români, persoane fizice sau juridice, care doresc să investească în energii regenerabile.

În momentul de față, băncile locale implicate în program (Banca Transilvania și Unicredit), oferă următoarele produse GEFF doar pentru persoane fizice:

  • Credit de consum: pentru achiziția produselor din selectorul de tehnologii GEFF, care include și sisteme solare fotovoltaice.
  • Credit ipotecar: pentru instalarea de soluții eficiente energetic în locuințe noi.

La Suntech Solar, consilierii noștri te vor ajuta să obții finanțare pentru panouri fotovoltaice prin programele GEFF. Sumele obținute includ și investiția în manoperă pentru instalarea și punerea în funcțiune a sistemului.

Programul GEFF se adresează unei game largi de persoane fizice sau societăți care doresc să investească într-o soluție eligibilă bazată pe sisteme fotovoltaice. Fie că este vorba de proprietari de locuință sau imobil, asociații de proprietari, furnizori de servicii de întreținere, de echipamente eligibile sau societăți care furnizează tehnologii „verzi”, toate aceste categorii pot beneficia de creditarea prin intermediul programului GEFF.

Dacă dorești să discutăm mai multe despre finanțarea prin intermediul GEFF, consilierii Suntech Solar îți stau la dispoziție.

Finanțare prin Electric-UP

Ca element de noutate în domeniul sistemelor fotovoltaice, echipa Suntech Solar îți propune finanțarea prin intermediul programului Electric-Up. Acest program se adresează persoanelor juridice, incadrate in una din categoriile, IMM-uri, micro-intreprinderi, PFA-uri si operatorilor din turism HoReCa

Finanţarea nerambursabilă se acordă în cuantum de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată de 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare, reprezentând un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile.

Finantarea se acorda de catre Ministerul Energiei pe baza schemei de minimis, iar cuantumul total al ajutoarelor de minimis de care solicitantul a beneficiat pe o perioadă de 3 ani consecutivi (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia depune dosar de finanţare), cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în baza schemei de minimis, nu depăşeşte plafonul stabilit prin Regulamentului (UE) nr. 1.407/2013, precum şi plafonul stabilit prin Regulamentul (UE) nr. 360/2012 al Comisiei din 25 aprilie 2012.

Pentru mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate pentru finanțare panouri fotovoltaice prin Electric-Up, echipa Suntech Solar îți stă la dispoziție.